Skilsmissemægling
Korte mæglingsforløb til skilsmissefamilier med udfordret kommunikation
Mange brudte par med børn oplever udfordringer med kommunikationen i forbindelse med eller efter ophævelse af samlivet. I oplever måske jeres kommunikation er udfordret og oplever en magtesløshed eller opgivelse. I har måske begge et ønske om at komme godt videre som gode samarbejdspartnere – for jer og jeres barns bedste.
I har måske et indtryk af, at den anden forælder ikke altid overholder de aftaler, som du mener, I har indgået, og det gør dig trist eller vred. I oplever måske begge, at barnet kommer træt hjem eller fremstår trist efter samvær med den anden forælder, men er måske uenig med den anden forælder om, hvad årsagerne hertil er. For nogle brudte par med udfordret kommunikation bliver det med børnene som tabere. Børnene står måske i midten af konflikten og har svært ved at navigere i den, og I har måske som forældre svært ved at støtte op.
Upartisk mægling
Konflikter kan forstås som uoverensstemmelser mellem mennesker. Mit udgangspunkt som mægler er, at der som udgangspunkt ingen skurke er, og jeg er som mægler upartisk – eller måske snarere multipartisk, fordi jeg ønsker det bedste for begge jer forældre og selvfølgelig også for jeres barn. I skilsmissemægling vil fokus ofte være på jeres kommunikation, eller på at der laves konkrete aftaler for, hvordan jeres samarbejde skal være fremadrettet.
Et typisk forløb
Et mæglingsforløb består typisk af et individuelt formøde med hver af jer forældre efterfulgt af mellem 1-3 fælles mæglingsmøder med begge jer forældre. Nogle gange afsluttet med et fællesmøde med barnet/ børnene, hvor de aftaler, I forældre har lavet, overleveres i fællesskab til barnet. Når I sammen overleverer til barnet, så oplever barnet, at I som forældre er enige, og I har truffet en fælles beslutning om, hvordan eksempelvis jeres kommunikation skal være fremadrettet. Det opleves af mange børn, som en enorm lettelse.
Er begge indstillet på forandring?
I et mæglingsforløb er det centralt, at begge forældre er indstillet på forandring. Derfor er det også vigtigt, at I er enige om, at det er en god ide med et mæglingsforløb. På det grundlag vil I som brudt familie få mest ud af forløbet.
Jeg er uddannet mægler fra Center for Konfliktløsning. Derudover arbejder jeg for Familieretshuset og flere familieretter på Sjælland. Læs mere om mig her.